b. Zomercelloweek 2023 in De Beatrix

Van maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli 2023 elke ochtend van 9u30 tot 12u30 samen muziek maken op onze cello’s.

Voor wie?

Volwassen cellisten, die minimaal vlot in de eerste positie met mollen en kruizen (grote greep) kunnen spelen. Bij inschrijving geef je aan welke stukken je goed kunt spelen en waar je nu aan werkt, zodat jouw partijen straks goed passen bij jouw niveau.

Voor hen, die graag met andere cellisten werken aan muziek uit verschillende stijlperiodes, en die het leuk vinden te ervaren dat je daarbij steeds andere speeltechnieken nodig hebt. Lijkt het je leuk om samen vijf ochtenden te werken aan mooie klank, stemming en timing in verschillende muziekstijlen? Dan nodigen wij je van harte uit om met ons mee te doen!

Door wie?

Wij, René de Zoete en Gerardus Horlings, gingen vijf jaar geleden cello spelen. We spelen nu al geruime tijd samen duetten en kijken er naar uit om samen met wat andere enthousiaste cellisten op deze manier een week van onze zomervakantie te besteden aan het ons verder bekwamen in het samenspelen op onze cello’s en gewoon fijn met elkaar muziek te maken.

Winde Reijnders is een ervaren cellodocent en pedagoge, die haar bevlogenheid voor kamermuziek – samen muziek spelen – graag overbrengt. Hoe je dat samenspelen handig in de praktijk brengt, zodat het voor iedereen een uitdagende èn aangename bezigheid is en blijft, dat is nou net de crux. Met humor, plezier en top-concentratie gaan we er vijf mooie ochtenden van maken met een korte presentatie aan het eind!

Praktisch:

Wanneer? 10 tot en met 14 juli 2023 van 9u30 tot 12u30. Op vrijdag geven we om 12u een concertje.

Waar? De Repetitieruimte van ‘De Beatrix’ (voormalige Prinses Beatrixschool), plaatselijk bekend als ‘Het Vorstelijk Complex’, aan de Prinses Beatrixlaan 2, 3554JK Utrecht

Kosten: € 195,-*

Minimaal 8, maximaal 14 deelnemers. Aanmelden z.s.m., maar uiterlijk voor 1 juni 2023.

Inschrijven:

1. Voor- en achternaam:

2. Adres:

3. E-mailadres:

4. Niveau: graag meerdere stukken noemen!

5. Ik speel met gemak (stuk, boek, etude etc):

6. Ik speel graag/wil graag spelen:

7. Ik werk nu aan (stuk, boek, etude, techniek, sleutel):

  • Ik lees vlot in de F-sleutel, Tenorsleutel, G-sleutel (omcirkel)
  • Ik lees af en toe Tenorsleutel, G-sleutel (omcirkel)
  • Ik heb alleen in de F-sleutel cello gespeeld.

8. Ik wil graag beter worden in:

9. Samenspeel ervaring (wat/waar):

Inschrijving

Interesse of praktische vragen? Klik hier.

Inhoudelijke vragen? Mail naar ‘winde.reijnders@gmail.com’ of bel en spreek een bericht in via 06 301 000 83.

Bij voldoende aanmeldingen gaat de zomercelloweek – zoals beschreven – door en krijg je de bladmuziek en een factuur toegestuurd via de mail. Bij onvoldoende aanmeldingen bedenken we in overleg een andere vorm om toch samen te kunnen spelen met wie dat wil.

* Wij hebben geen winstoogmerk. € 195,- is een ruime schatting. Vallen de kosten lager uit dan begroot, dan verdelen we het overschot tussen de deelnemers.