Collectief de fout in…

Republikeinse oud-veiligheidsexperts, die onder presidenten zoals George W. Bush eraan hebben meegewerkt de wereld onveiliger te maken dan die al was, waarschuwen voor Donald Trump als aanstormende 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika (VS). Ze zeggen dat Trump als president voor de nationale veiligheid van de VS ‘een gevaar’ is.

In een open brief, die is gepubliceerd door The New York Times, schrijven 50 Republikeinen dat ze vanwege dat ‘gevaar’ niet op Trump zullen stemmen. Onder hen is bijvoorbeeld oud-minister van Binnenlandse Zaken Michael Chertoff. Dat is degene die gezien wordt als het brein achter de omstreden Amerikaanse Patriot Act. Dit aangenomen wetsvoorstel schendt Amerikaanse burgerrechten, met name op privacy. Daarnaast is kritiek op deze wet dat het vooral mogelijkheden biedt om buitenlanders en immigranten het land uit te zetten. U weet vast nog wel dat in een beschaafd land ‘iedereen voor de wet gelijk zou moeten zijn’. Met het Patriot Act is deze basis onder het Amerikaanse rechtsbestel uitgehaald. Dat was onder George W. Bush, die toentertijd niet als ‘gevaar voor de wereld gezien werd, maar het wèl bleek te zijn. De 50 klagers, waaronder aantoonbaar karakterloze dienaars van list en bedrog schrijven onder meer: “Meneer Trump mist het karakter, de waarden en ervaring om president te zijn“.

Nu leven wij in België en Nederland en kunnen we dit gesteggel afdoen als interne VS-aangelegenheid. Niemand zal ontkennen dat de ontwikkelingen in de VS voor ons belangrijk zijn, gezien ons idee dat ze daar een voorbeeldig beleid hebben. In elk geval wordt wat daar wet is hier na 2 tot 10 jaar ook door onze Tweede en Eerste Kamer als Wet aangenomen. Momenteel heb ik geen voorkeur. De leugenachtige, grote gelddienares en machtspolitica Hillary Clinton en de arglistige multimiljonair Donald Trump zullen geen van beiden de wereldvrede dienen. Beiden zullen zij het leven over de gehele wereld voor mensen als u en ik moeilijker maken. En het leven voor de toch al immens rijke mensen in de maatschappelijke bovenlaag nog gemakkelijker. Er zit kennelijk geen bovengrens aan financiële schuldenlast en geen bovengrens aan materieel bezit.

Met elkaar kiezen steeds meer mensen in democratische landen voor degenen die andere mensen ‘voor de leeuwen gooien’. Voor mij zijn niet ‘de Clintons’ of Trump het echte probleem; dat is volgens mij de Amerikaanse kiezer: die helpt dit soort liberale materialisten – die het gelijkheidsbeginsel van mensen voor de wetgever een zorg zal zijn – aan hun macht. Zoals de Belgische ontevreden kiezer De Wevers macht vergroot en het Nederlandse gechagrijn Wilders’ macht en ga zo maar voort.

Bron: “Prominente Republikeinen waarschuwen voor Trump als president” door de Buitenlandredactie de Nederlandse omroepstichting via http://nos.nl op 9 augustus 2016.

Dit blog verscheen in grote lijnen eerder op mijn website http://www.gerardus.blog.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s