Wij zitten hier goed

Laatst sprak ik over het aantal conflicten in de wereld. De vraag was of de tendens is dat er steeds minder conflicten zijn, een gelijkblijvend aantal of steeds meer.

Een zeer kort onderzoekje leverde me deze website op als interessante informatiebron. Een ‘buienradar’, ‘knmi’, ‘meteo’ of ‘weer’ geeft inzicht in waar het hagelt, onweert, regent of wolkt. Deze website geeft met pictogrammen inzicht in de plaatsen en soorten van conflictgebieden tussen groepen mensen in onze wereld. Om inzicht te krijgen in het aantal ontheemden dat deze conflicten voortbrengt, adviseer ik wat lekkers klaar te maken en deze website te openen.

Mocht u dit alles teveel moeite zijn, de conclusie luidt: Er zijn zolang er mensen op Aarde rondlopen nog nooit zoveel ontheemden geweest als nu. We zitten hier in België en Nederland goed; voor de weinig zichtbare ‘zij’ tussen Mexico, Peru, Angola, Kenia, Sri Lanka, Filipijnen, Noord-Korea, Kirgizië, Georgië en Kosovo geldt dat – volgens de conflictenteller – niet.

2 gedachtes over “Wij zitten hier goed

 1. André Horlings

  Waarom staat Oekraine er niet bij? Meer dan 1000 doden in twee jaar, voortdurend geschonden bestand en dreigende Russische troepenbewegingen langs de grenzen incl. Moldavië..

  Like

  1. Ik heb de buitengrenzen van conflictgebieden proberen op te sommen, niet de ergste want dat wordt mij te discutabel. Er zitten heel erge bij en ik maak me er ongerust over dat wereldwijd 1 op de 120 mensen ontheemd is en over al de mensen die verder moeten leven na verlies en verminking van hun dierbaren. Dat was en is wat ik met dit blog wilde zeggen.

   Overigens stel ik je adequate reactie zèèr op prijs!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s