Iedereen op vakantie

Ik houdt nog even vakantie. Ik ben weliswaar door pech veel eerder ervan terug, maar geniet nu volop van mijn sociale contacten, van wat Utrecht me te bieden heeft en ik wandel extra veel. En ik verwonder me over nieuws dat ik volg: “In zeven Duitse steden waren volgens de organisatoren 320.000 mensen op de been. De politie houdt het op zo’n 180.000”. Dan gaat het over demonstraties tegen CETA, TiSA en TTIP.

Ik vraag mij ook tijdens mijn vakantie af hoe het komt dat in dat grote Duitsland zo weinig mensen iets doen tegen ontwikkelingen die mensen als u en ik momenteel het meest bedreigen.

Ik beschouw momenteel – naast veel goeds dat ons leven ons in dit deel van de wereld te bieden heeft – als grootste bedreigingen voor ons aller welzijn van ‘a’ tot ‘w’:
– de afkeer die de Europese Unie (EU) oproept bij mensen die te leiden hebben onder het beleid van deze unie (de door stemming gebleken EU-afkeer van de inwoners van Groot-Brittannië, de EU-afkeer van heel veel Grieken, Ieren, Italianen, Portugezen en Spanjaarden, en ook de EU-afkeer van veel mensen in alle andere unielanden).
– het gebrek aan politieke interesse, of het gebrek aan inzicht dat heel veel van onze belevenissen door de politiek ‘gestuurd’ worden,
– klimaatverandering,
– de (neo-)liberale koers die de EU gaat, die onherroepelijk tot allerlei maatschappelijke spanningen gaat leiden. Bovenstaande verdragen zie ik als bekroningen op 35 jaar neoliberaal uniebeleid, waarbij de macht van multinationals dan eindelijk wettelijk vastgelegd zal gaan worden,
– de ontwikkeling mensenrechten en bescherming van de privacy uit te hollen en los te laten waardoor schenders van mensenrechten in de ene staat door de elite in een andere omarmt worden en
– de walging die de EU oproept bij de mensen buiten deze unie.

Ik verwonder mij erover dat mijn zorgen niet alom gedeeld worden. Ik lees dus dat 180 tot 320.000 mensen in Duitsland de straat opgegaan zijn om ongunstig tij te keren. Dat betekent dat zaterdag jl. ruim 80.500.000 Duitsers – net als ik – andere dingen belangrijker vonden.

Ik denk steeds aan de luisteraars naar het orkestje op de Titanic; lekker doorfeesten met ons allen, ook al is mondiaal, maar voor ons meestal buiten gezichtsveld, 1 op de 120 mensen ontheemd.

Maatschappelijke spanningen nemen toe. Net als ongelijkheid. De macht van rijken op aarde wordt ongelimiteerd uitgebreid ten koste van de knechting van anderen. Ook van mensen zoals u en ik in geïndustrialiseerde rijke landen, en vooral ook van mensen in armere ontwikkelde landen en het meest nog overal buiten ons gezichtsveld.

Ik houd toch nog even vakantie, maar op 22 oktober ga ik de straat op. Tegen CETA, TiSA en TTIP.

Bron: “Protesten in Europese steden tegen TTIP en CETA” door de buitenland-redactie van NOS via http://nos.nl op 17 september 2016.

2 gedachtes over “Iedereen op vakantie

 1. Wij die wat tegen gas geven aan TTIP Tisa en dergelijke worden systematisch weg gefilterd buiten het publiek die hier nog niets mee doen of weten.

  En websites worden verborgen gehouden dan wel lager in zoek resultaten score, tenzij met er echt gericht naar zoekt, dan staat het er wel.

  Neem mijn site als voorbeeld ik had in 2012 – 2014 8000 bezoekers per dag.
  Vanaf 2013 ben ik meer TTIP en Tisa aan bezoekers laten zien en bezoekers daalde in halvering van de vorige aantal mijn site heeft nu rond de 60 bezoekers per dag…
  Of het alleen daaraan ligt? google heeft ook veel wijzigingen doorgevoerd, ik mijn site heeft ook veel verbeteringen ondergaan, maar het blijft raar dat als er via google zoeken naar een radio station gezocht wordt, dat mijn site nergens voor komt, behalve wanneer een bezoeker ook expliciet ook het domein naam er bij zet, dan komt het wel tevoorschijn
  voorbeeld https://www.google.nl/search?q=radio+seagull en dan ook de volgende pagina’s bekijken nul komma nul resultaten dat mijn site zichtbaar word.
  Nu met het domein naam erbij
  https://www.google.nl/search?q=radio+seagull+fmdab.eu dan staan deze aan de top

  Hiermee blijkt dus dat websites worden weg gefilterd, tenzij er expliciet naar gezocht word…
  Dit schaad wel het vertrouwen in zoekmachines als o.a. google of bing

  Mogelijk heeft dat ook te maken met https://www.youtube.com/watch?v=sGqi-k213eE
  European media writing pro-US stories under CIA pressure – German journo
  te maken !!

  Like

  1. Beste Ed, dank voor je reactie. Wat je schrijft klinkt paranoia, maar daarmee bedoel ik niet dat je dit volgens mij zou verzinnen. Wanneer je 8.000 bezoekers per dag hebt en dat aantal tot 60 daalt wanneer je de inhoud op dezelfde site verandert, lijkt er een causaal verband. Zoekmachines moeten met hun robots een site doorzoeken, voordat je boven komt. Maar ook dat verhaal van jou klinkt opmerkelijk.

   Ik zou het verdrietig vinden wanneer het ‘open internet’ zo blijkt te werken dat de onwelvalligheid van een boodschap bepaalt hoe vindbaar de site wordt. Maar, ik sta nergens verbaasd van.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s